Inga widgetar hittades i sidofältet!

Vi hade inte lång bit kvar till Trondheim när vi åkte på morgonen. Var ute på E6:an relativt snabbt och vänd näsan söderut för att passera Trondheim och leta oss in i Drivdalen mot Dovre.

En bit före Trondheim var vägen avstängd genom en tunnel och vi letade oss runt berget på små bygator. Det var inte helt lätt att hitta utan kartbok och med en GPS som inte snabbt ville ändra rutt. Tog en lång stund innan den förstod att vi ville framåt, inte bakåt.

Trondheim var långt att passera. Inte så att man rundar staden, utan E6 går mer eller mindre genom stan. Lite som i Göteborg. Efter staden var det sedan platt en bra bit, innan vi återigen var inne i en djupare dal.

Stannade och tankade, köpte Wienerbröd och Skolebröd, sen stannade vi till på en grusplan alldeles vid vägen. Är lite dåligt med rastplatser efter vägen där vi var. Annars tycker jag att Norge har rätt stort utbud av rastställen.

Vi hade sett ut ett ställe vi tänk luncha på. Parkeringen vid utsiktsplats Snöhätta vid Dovrefjällen. Det var nära där vi tänkte vika av E6 och ta en annan dal söderut genom Norge.

Det blåste riktigt kallt där uppe på parkeringen, men utsikten var magnifik. Älskar kala fjäll, fjällplatåer och milsvida vyer.

Kikade lite vid informationen på parkeringen och drog vidare mot Glommadalen. Den lilla vägen som knöt samman de båda dalarna var riktigt fin, Glommadalen var det inte. Jag hade tänkt mig en trång, fin dal som det ofta är i Norge. Glommadalen var platt och inte med höga berg utmed sidorna. Vägen var relativt nyomgjord och saknade möjlighet till fikastopp. Till slut fick vi stanna på ett mer eller mindre bra ställe.

Hade sett ut en camping vid Elverum och åkte dit. Det fanns gott om plats, så vi stannade och tog en promenad till närmsta Rema1000.

av Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *