Inga widgetar hittades i sidofältet!

Började dagen tidigt igår. Bodde på ett hotell i Hannovers utkant, inte långt från mässhallarna. Det var ett ”riktigt” hotell. Ett sånt där som alltid är öppet och där det mest bor affärsfolk. En del barnfamiljer var det nu också. Ett riktigt hotell betyder att frukosten öppnar tidigt. Vi var där redan vid halv sju.

Till frukost fanns allt som man oftast hittar på ett svenskt hotellfrukostbord.

Vi packade ihop och var utcheckade en stund efter åtta. Tankade bilen och åkte norrut mot Hamburg och sedan Puttgarden. Vi visste att det skulle bli en lång dag i bilen eftersom det var över hundra mil hem.

Fikade efter autobahn och stannade i en grännsaffär. Köpte i princip ingenting för bilen är verkligen fullpackad.

Hade båtbiljett bokad kl 13:45. Gick inte att boka 13:15. Var vid båten runt ett och kom med 13:15 båten som nästan var tom. Båten fick stå ute på havet och vänta på en båt som var sen ur hamnen i Rödby, så vi blev lite sena i land.

När vi åkte av kvart över två visste vi att vi hade 8 timmar effektiv körtid hem. Då hade vi inte ätit lunch än, så det gjorde vi nästan direkt på en rastplats i Danmark. Var lugnt och skönt att sitta där och äta. Rastplatserna i Tyskland är rätt röriga. Det beror nog på att det är mycket folk som stannar och många lastbilar med chaufför som sover där. I Danmark var det rent och snyggt.

Ja tog över körningen en stund. Var skönt att göra något annat som omväxling. Körde förbi både Köpenhamn och Malmö. I Löddeköpinge stannade vi på Center Syd för att handla lite.

Förutom lite toa-stopp så blev det kvällsmat på Mc Donalds i Jönköping. Hemma var vi vid 23-tiden. Faktiskt tidigare än jag trott. Det blev heller inte helt mörkt innan vi kom hem. Det sköna med svensk sommar.

Nu har vi kört nästan 500 mil i Europa. Sett helt fantastiska saker. Bott på bra hotell och riktigt dåliga(dåligt) hotell. Haft sex varma och härliga nätter/dagar i Kroatien och åkt förbi otaliga Tyska vägarbeten.

Tyska städer vill jag se mer av, Tyska vägarbeten mindre. Nästa gång får det bli resa med husbil. Ska bara spara ihop till en först.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *