Inga widgetar hittades i sidofältet!

En fredag på semestern bestämde vi att vi skulle ta en dagsutflykt. Vädret lockade inte till camping och vi vill inte lämna barnen hemma.

Vi har i flera år sett en skylt utmed riksväg 26 som det står Surö bokskog på. Vi har sagt att vi ska åka dit någon gång. Den gången blev nu, 2023.

Micke målade lite panel på förmiddagen och sen åkte vi. Tänkte att vi stannar efter vägen och äter lunch. Eftersom vi kom iväg rätt sent, så blev det lunch innan besöket i bokskogen. Vi stannade i Otterbäcken och åt på en pizzeria där. Pizzerian låg alldeles vid Vänerns strand intill småbåtshamnen. Vi satt ute och åt, trots att det blåste en del. Solen värmde i alla fall.

Passerade Sjötorp efter lunchen och svängde av mot Surö. Det var en grusväg på några kilometer. Från parkeringen gick en led mot bokskogen och en led mot Sjötorp. Vi gick till bokskogen och gick en rundslinga där på någon kilometer. Skogen var tät och fin, sådär som bokskogar är.

Vi hittade inget bra ställe att fika på, så vi bestämde att vi åker till Sjötorp och äter glass istället. Där var det massor av turister. Trots det fick vi glassarna rätt snabbt. Köpte en varsin stor glass på Henry’s. Det var som en mindre måltid. Kulglass, mjukglass och grädde med lite annat tillbehör. Hittade ett ställe där det var lä och njöt av glassarna.

Åkte vidare mot Gullspång och kikade på laxtrappan som de gjort där. Den var enkel att komma till och man såg trappan bra. Däremot såg vi inga laxar. Det hade varit fränt att se dem hoppa upp i trappen.

Nästa stopp blev Gamla Råda kyrkplats. Där har de byggt upp en kyrka enligt gamla metoder efter att den gamla kyrkan som stått på platsen bränts ned. Kyrkan var riktigt ful och inte värd den lilla omväg vi tagit. Jag hade tänkt mig en vacker liten träkyrka. Den såg mer ut som ett

gammalt magasin eller något liknande.

På hemvägen gjorde vi ett försök att stanna för att koka lite kaffe. Svängde av vid Gottbols badplats vid Skagen, men det blåste för mycket för att det skulle vara trevligt att fika där. Istället åkte vi hem, men dagen som helhet blev ju riktigt bra.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *