Inga widgetar hittades i sidofältet!

Checkade ut vid tiotiden och åkte västra sidan av Gardasjön mot Riva del Garda. En jättefin väg som går insprängd i bergssidan. Mellan Riva del Garda och Torbole fick vi se ett par gamla Säfsencampare som åkte på cykelbanan bredvid. Det var ju lite komiskt att se dem här nere. Vi visste att de campade i Torbole just nu, men ändå.

Det tog inte lång stund efter att vi lämnade Torbole innan vi var ute på motorvägen och skyndade norrut. Lämnade motorvägen i Merano och åkte på slingrande vägar genom Venosta dalen. Det är därifrån nästan alla äpplen kommer som vi äter i Sverige. Vi var i Venosta senast 2017. Så himla fin dal.

I Nauders stannade vi för att äta Gelato. Äkta Italiensk glass. Hade sett ute ett ställe som fått högt betyg på Google. Det var riktigt gott.

Kom fram till Lago del Resia en stund efter lunchtid. Gick runt kyrktornet som stack upp ur vattnet innan vi åkte till en rastplats för att koka mat. Nu var temperaturen nere på runt 24-25 grader. Så riktigt behagligt.

När vi åkte vidare mot Österrike ville gpsen att vi skulle ta en annan väg ned från berget än vi tänkt. Kikade lite på Google och det såg ut att vara kö längre fram. Vi valde att köra som gpsen visade.

Så i och med det blev det en blixtvisit i Schweiz också. Åkte kanske en mil innan vi var tillbaka i Österrike. I Österrike blev det åter igen lite motorväg innan vi skulle över resans sista Alppass, Fernpass. Det bjöd inte på några större svårigheter.

Bokade boende i Füssen. Ett fint hotell mitt i stan. Åt en supergod pizza på kvällen efter att vi gått runt lite i den lilla staden. Så himla fint är det här.

Nu ligger hela Tyskland framför oss. Füssen är nog en av de sydligaste städerna i Tyskland. Motorväg A7 börjar här och den ska vi åka på ända till Hamburg där vi byter till A1. Räknar med att komma nästan till Hamburg idag, men vi får se vad som händer efter vägen.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *