Inga widgetar hittades i sidofältet!

Just nu tar jag sikte på att bli i så bra form som möjligt till nästa års tävlingssäsong. Det betyder inte att jag med säkerhet kan säga att jag kommer tävla då. Det gör bara så att om jag vill, kommer ha de bästa förutsättningarna för att kunna tävla. Jag behöver en stabil grund att stå på inför det i så fall. Grunden består i styrka, kondition, kost och så givetvis återhämtning.

Konditionen har jag sedan tidigare och den förbättras hela tiden. Jag har en bra struktur i träningen just nu och får till de pass jag vill. Jag tränar inte mycket, men jag ser till att varje tränad minut är en bra minut. Där kommer även återhämtningen in. Träning kan även vara återhämtning. Att cykla planlöst några timmar i skogen är återhämtning för hjärnan. Sen sover jag så otroligt mycket bättre när jag har tränat. Så en ska leder till en annan.

Styrketräningen började jag ju med i november förra året. Tog lite paus i somras, men nu är jag tillbaka igen. Snart kommer det bli än mer rutin i det när jag fått mitt årskort. Då behöver jag inte känna att varje gympass behöver vara ett vettigt och bra gympass. Just nu betalar jag per gång (10-kort), så då behöver varje pass innehålla mycket för att jag ska tycka det är värt det.

Så återstår kosten och den har jag tagit tag i nu. För drygt ett år sedan var jag tio kilo lättare än jag var i somras efter semestern. Nu har jag långsamt börjat justera i mitt matintag och ser redan skillnad. Det är inga stora justeringar. Lite mindre onyttigheter bara. Så små justeringar att det kommer ta några månader att nå målet. Små justeringar också för att kunna behålla vanorna när målet är nått.

Gör jag stora förändringar och alla på en gång, är jag rätt säker på att jag blir sjuk, eller tappar motivationen. Nu tar jag det lite åt gången och har faktiskt inte varit sjuk och behövt avstå träning sedan i början av maj. Kommer komma sjukperioder snart, det är jag övertygad om. Så blir det ofta efter semestrarna, men får hoppas det blir färre det här året.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *