Inga widgetar hittades i sidofältet!

Äntligen har april börjat. Med en himla massa minusgrader nattetid och snö som håller sig kvar lite länge.

Det är nu en månad kvar tills Långloppscupen drar igång. Jag besökte naprapaten igår och fick en rejäl genomgång av rygg, höftböjare och säte. Det känns idag vill jag lova. Hade dessutom två låsningar i ryggen som släpptes, så nu är jag lite starkare i benen.

Ska lägga om styrketräningen lite, för att få lite mer stabilitet i bålen. Det är riktigt viktigt med bålstabilitet och att göra övningar lugnt och metodiskt så man inte gör fel. Snabba övningar, likt kettlebell swing, kräver stor bålkontroll exempelvis.

Ser fram mot en påsk med massor av aktivitet. Idag ska jag ta en löptur. Blir skönt att variera lite och löpningen har fått stå tillbaka lite väl länge. Imorgon har jag ett spinningpass bokat på kvällen som kommer kombineras med lite styrka.

Fredagen är lite oklar än så länge. Det blir lunch i Mullhyttan, så får se om jag cyklar före eller efter det. Lördag, söndag och måndag blir garanterat cykeldagar. Räknar med ett långt pass på i huvudsak väg, ett pass som jag vill komma upp i tävlingsfart på, gärna lite blandat väg och stig, sen kanske ett njutarpass på stig.

Ska se om jag kan få till en bikefit också under helgen. Har inte gjort det på nya cykeln och det skulle ju vara bra. Gjorde det på min första MTB, men inte på den andra. Hade aldrig problem på den andra cykeln, men då körde jag mestadels på stig och tävlade aldrig med den. Nu när jag ska ligga och nöta länge på långlopp kan det vara idé att ha koll på sittställningen.

Trevlig Påsk!

av Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *