Inga widgetar hittades i sidofältet!

Vi har kommit fram till den sista veckan det här året. För en vecka sedan vände det och vi gick mot allt ljusare dagar. Jag tycker hösten och vintern är en tung period. Jag trivs inte i mörker och kyla. Om femton år bor jag i ett annat land den här tiden på året. Jag lovar!

Den här veckan är det jobb som vanligt. Jag prioriterar inte ledighet runt jul och nyår. Vad ska jag göra på dagarna då? Jag väntar helt enkelt in våren och klämmer in lite semester då istället.

Tänkte börja veckan med att klämma in ett träningspass efter jobbet. Jag har börjat styrketräna lite smått på badhuset här i stan. Vi har ett förmånligt pris på halvårskort via jobbet. Gymmet är dock inte det trevligaste i den här stan. Det är gammalt, slitet och trångt. För mig som aldrig gymmat tidigare var det ändå en bra början. Det har det utbud av träningsredskap jag kan tänkas behöva just nu.

Idag ska jag fokusera på kondition. Styrka tränade jag i torsdags så jag fick träningsvärk så den räckte hela julhelgen. Jag försöker komma iväg dit ett par gånger i veckan och så cyklar jag ute på helgen. Vid den här tiden på året börjar jag bli rätt trött på att cykla i lampsken. Det har dessutom varit rätt kallt i perioder, så då passar det bra att träna inne.

Ska fokusera en tid framöver att bygga en bra grund inför kommande cykelsäsong. behöver få upp toleransen att cykla lite längre pass framöver. Behöver dessutom få upp styrkan i kroppen. Så kanske jag slipper en ömmande rygg under tävlingarna. Har tagit hjälp av naprapat och sjukgymnast för att få bukt med det. Tänker mig att en kombination av styrka och rörlighet kommer vara det som får det att fungera. Har dock inte märkt så stor skillnad än, men har inte heller pressat mig den senaste tiden. Svårt att utvärdera när man inte kan cykla långt och länge. Just nu går i alla fall uppförsbackarna bra. Det är när jag måste stå framåtlutad. statiskt, i nedförsbackarna jag får problem. Speciellt när underlaget är ojämnt och delar av kroppen behöver ta upp stötarna.

Nej, nu kör vi sista veckan 2022!

av Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *