Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ibland blir det spontana aktiviteter. Hade inte tänkt någon utesöndag, då vi hade fullt upp med köksrenovering. Micke tyckte ändå vi kunde äta lunch ute någonstans.

Lina ville inte med, så henne skjutsade jag till stallet i Högeberg och en kompis som var där för att rida. Lina har bara ridit någon gång tidigare och såg fram emot att få följa med dem ut i skogen. Jag följde med in i stallet och passade på att hälsa på hästen eller snarare ponnyn. Ungefär lika hög som min älskade Paulina var. Lika go såg han ut att vara också. Kan ibland sakna allt som har med hästar och ridning att göra.

Lina kom dock på att hon och jag kunde åka iväg och rida Islandshäst någon gång. Den tanken har slagit mig förr, men det har aldrig blivit av. Nu har jag ju någon att göra det med, så kanske till sommaren.

Jag lämnade av Lina och åkte för att handla korv. Passade bra med korv till lunch för nu var det dags för mig att testa att äta lök.

Paddtjärn blev Furhöjden

Hade planen på att ta bilen till Paddtjärn, men när vi kom dit var grillplatsen upptagen. Det är så liten grillplats att det inte kändes ok att tränga oss på. Annars är ju skogen till för alla, men det fanns alternativ. Körde vidare till vändplanen nedanför Furhöjden. Där har jag aldrig sett någon elda förut, men det finns i alla fall en eldstad.

Vi fick gå en bit, på jättefin Lunedsled, innan vi var framme. Jag har aldrig gått upp på berget från det hållet, men cyklat ett par gånger.

Framme på berget gjorde vi upp eld och njöt av utsikten. Hade glömt sittlappar, så det blev lite kyligt att sitta på bänkarna.

Långt bort ser man Alkvettern.

Testade iPhones panorama funktion.

Vår lilla buffé. Emil ville inte ha korv, men vi hade en hamburgare kvar sedan fredagen, så den värmde vi i folie.

Jag åt korv i fralla som jag bakade i fredags. Fungerade lika bra som korvbröd som den gjort som hamburgerbröd.

Mätta ock trötta återvände vi hem till mer målning av kök. Alltid skönt att komma ut i naturen en stund, även om det inte handlar om att gå flera kilometer.

av Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *