Inga widgetar hittades i sidofältet!

Igår var det söndag och vi passade på att åka på utflykt på eftermiddagen. Det skulle bli en kort tur vid Rönningshyttan ett par mil söder om Karlskoga. Vi har varit där och fikat någon gång, men vi har aldrig gått på stigarna i området.

Vi parkerade bilen vid sjön Ölen och gick upp mot hyttområdet.

Vi valde att gå STF-slingan på 1,6 km. Gjorde en liten avstickare i västra änden för att kolla potentiella utflyktsmål. STF-slingan leder utmed en bäck, först uppströms och sedan nedströms på andra sidan. Det är fin natur, med en skog som inte rörts på många sekel. Slingan löper inte genom naturreservat, men den är en del av Fasaskogen.

Vi gick en stund och sen stannade vi och fikade. Det finns tre ställen att rasta på utmed slingan. Vi stannade vid Engströms Kolbotten. Där är skogen inte lika tät, men det finns ett par stora granar som stått där flera hundra år.

Vid östra änden av slingan kan man antingen fortsätta på STF-slingan, eller vika av österut mot Gällberget. Det går att parkera bilen här, vilket vi kommer göra en annan gång. Då ska vi gå till Gällberget och slingan mot sjön Gällen.

Trots att regnet hängde i luften under hela turen klarade vi oss från det. Vinden från söder värmde lite och vi fick en härlig stund i skogen.

Jag passade även på att filma lite som jag sedan klippte ihop till mitt livs första Vlogg. Kvalitén på filmen är dock rätt dålig. Min telefon är inte den allra bästa att filma med om man säger så.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=__TgL6lquS0?ecver=2]

av Helena

0 svar på ”STF-slingan Rönningshyttan”
    1. Ja, jag vågade mig på att göra en. Kvalitén blev ju dock inte den bästa, men, men. Övning ger färdighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *