Inga widgetar hittades i sidofältet!

Så var tiden inne att byta ut den husvagn vi haft de senaste 13 åren. Det är rätt lång tid ändå, när man tänker efter.

Köpte Polaren på hösten 2010, mest bara för att vi ville vintercampa. Hade säkert gått med Hobbyn också, men vi valde att byta.

Köpte en Polar med våningssäng i bak och en liten sittgrupp. Fram i husvagnen var en stor sittgrupp. Över den lilla sittgruppen i bak fanns ett skåp som gick att fälla ner som säng. Fyra sängplatser till oss alltså, så perfekt. Rätt snart byggde vi om bakänden och satte in en fast överbädd istället för skåpet.

Rätt nyligen byggde vi även om den lilla sittgruppen till en dubbelsäng. Så har den fungerat jättebra för oss och vi vintercampade med den fyra vintrar i Säfsen.

För en tid sedan läckte det in vatten genom bromsljuset på bakväggen. Fick hejd på läckan, men skadan var redan gjord. Istället för att laga väggen själva beslöt vi oss för att sälja husvagnen. Jag trodde ingen skulle nappa på den, men i fredags kom ett par och köpte den. Fick bild från dem igår på att de påbörjat lagningen, så snart är den nog på rull igen.

Nu har vi stått utan husvagn över helgen, men vi hittade en på Blocket i söndags. När jag duschade efter Engelbrektsturen, så hittade Micke en husvagn i Sala. Skickade lite meddelanden via Blocket, men hörde inget. Sala ligger inte långt från Norberg, så hade varit perfekt att titta på den innan vi åkte hem.

Höll oss kvar i området en stund och tog en liten omväg hemåt, ifall de skulle svara. Till slut kom svar, men rätt svävande sådana. När vi väl fått ok att vi kunde komma direkt och kolla var vi redan så långt från Sala att vi inte hade lust och ork att vända. Tänkte att det får bli en tur dagen efter istället.

Åkte hem och ringde och pratade med damen som hade den i lugn och ro och kom överens om att vi åker direkt på måndag morgon. Efter en stund ringer damen tillbaka och ber om ursäkt, men en man som hört av sig tidigare skulle komma vid tiotiden på måndagen och titta på den och köpa den om inget var konstigt. Hon hade inte uppfattat att de kommit överens om det, men menade att han var först i kö.

Så kan det vara och vi kikade runt på lite annat och skickade meddelanden. Det är otroligt vad folk är dåliga på att besvara meddelanden via Blocket. De fattar nog inte att telefonnumret inte syns längre i annonsen om det inte skrivs i texten om det man säljer.

På måndag förmiddag, när Micke var och gjorde lite ärenden, ringer damen igen. Mannen som skulle köpa husvagnen hade ångrat sig. Han kom dit och tittade, men trodde den hade dubbelsäng. Hur han trott det vet inte jag, för bilderna visar tydligt två sängar bak i husvagnen.

Vi åker nästan direkt och är i Sala vid tvåtiden. Husvagnen såg helt ok ut. Den är över 20 år, så man får räkna med en del skavanker. Betalade, åkte hem och började skura.

Fortsatte att skura den igår och det finns kvar till idag med. Passar på att tvätta alla textilier också. Hade nog tänkt städa ur den lite snabbt och dra iväg ett par nätter för att testa den, men det är lite att fixa med.

Däcken var från när den var ny, så Micke drog ekipaget till Filipstad igår för däckbyte. På den ena sängen hade gångjärnen lossnat, så det behövde lagas. När vi testade vattnet, så sprutade det från kranen i badrummet, så en ny kommer på torsdag eftermiddag. På lördag kväll måste vi vara hemma, så vi får vänta en vecka med premiären.

Det gör å andra sidan att vi kan tvätta dynöverdragen och madrassöverdragen. De är riktigt smutsiga, så det känns skönt att göra det innan vi använder den.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *