Inga widgetar hittades i sidofältet!

Onsdag

avAdmin

sep 27, 2023

Nu har det varit rätt fullt upp i en vecka. Om jag skrev att det var lite träning förra veckan, så har det blivit lite mer den här veckan. Hade sex träningsdagar på raken innan det blev vilodag igår.

Körde intervaller på motionscykeln hemma både förra onsdagen och i lördags. Hann inte ut för cykling på lördagen, men ville ändå få till intervallerna. Smidigt att då göra dem på cykeln inne. I torsdags passade vi på att cykla lite stig hemma när det var sensommarvärme ute och uppehåll.

I fredags hade jag bokat lunchpass på Nordic. Ett pass som heter Strength development, som var ren styrketräning som gruppträning. Ett pass helt i min smak, men väldigt jobbigt. Sen behöver man inte lägga på så mycket vikt, och jag fick backa vid något tillfälle och plocka av vikt. Är lite för svag i vissa moment. Det finns helt klart utvecklingspotential.

I söndags passade vi på att ta ett långpass på grusväg. En runda på lite mer än fem mil. Cyklade mot Björneborg på vägar som var nygrusade. Det var lite spännande och väldigt jobbigt. Grus som inte satt sig och ligger still är spännande att cykla på/i. Ryggen gjorde ont redan innan vi cyklat en halvtimme. Började fundera på varför och försökte minnas vad jag läst tidigare under helgen. (Försöker hitta bra information på nätet när jag stöter på patrull).

Analysen gav att jag cyklar med mina knän väldigt tätt ihop. Jag slår nästan i ramen när jag trampar. Försökte vinkla in hälarna (då vinklas knäna ut) och se om det blev någon skillnad. Är ju på det viset jag gör mina knäböj, så borde ju vara bra. Nu pekade ju inte knäna utåt ändå. det kändes så, men när jag tittade ner på dem, så var de rätt parallella med cykeln. Smärtan klingade faktiskt av och vid Björneborg, efter ett par mils cykling, var den helt borta.

Kunde trycka på bra i uppförsbackarna och kände mig riktigt pigg. Nu skulle jag vilja ut och köra tävlingsfart en testrunda, för att se om det var tillfällighet, eller om jag är något på spåren. Sen gäller det att vara vaksam, så det inte bidrar till smärta någon annanstans. Fotvinklar kan bidra till smärtor i knäna och det vill man ju inte. Ska se till att stärka upp dom också till nästa säsong.

I måndags blev det bara lite enkla styrketränningsövningar på Nordic efter jobbet.

Ikväll ska jag på spinningpass och på fredag har jag bokat in mig på något pass efter jobbet. Just nu är det mycket variation och det är ju kul. Får se om vi kör ett längre cykelpass i helgen också. Ser ju ut att bli bra väder. Snart börjar ju älgjakten och sen brukar vintern komma. Då får det bli mer av annan träning.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *