Inga widgetar hittades i sidofältet!

För väldigt många år sedan handlade jag en del med aktier. Jag satsade på billiga aktier och hade inte riktigt koll på vad jag pysslade med. Köpte och sålde en del, men tyckte mest det var bökigt när det skulle deklareras på vårkanten.

Jag sparade några aktier i SSAB och gick över till att satsa allt på olika typer av fonder istället. Det funkade bättre och efter ett tag hittade jag min strategi för sparandet.

I förrgår tittade jag lite på You Tube och sökte fram min idol gällande investering, Warren Buffet. Han är världens 5:e rikaste person 2023 och har blivit rik för att han investerar. Hans strategi är att endast köpa aktier i bolag man förstår sig på och köpa för att behålla länge.

Jag klurade lite på det där och satt mig ner för att lista sådana bolag. Sånt som jag kan begripa och som ger bra aktieutdelning i förhållande till aktiens pris.

Jag kom fram till en lista på runt fem bolag som jag är villig att satsa på. Först ut är Peab. Byggbolagen går väl kanske inte jättebra just nu, men långsiktigt tror jag ändå att det är en bra investering. Peab delade ut 4 kr per aktie i våras, vilket blir en avkastning på runt 8 %, då aktiens pris är runt 45 kr. Näst ut, när avslutet gått igenom, blir Billerud. Även pappersindustrin ser jag är långsiktigt bra. Förpackningar kommer vi behöva massor framöver. Billerud gav i år en avkastning på runt 8-9%.

Jag använder Avanza som bank vid mina aktieköp. Det beror mycket på att det var det billigaste alternativet när jag började för många år sedan. Just nu är det ”gratis” att handla aktier där om man inte har mer än 50 000 kr. Kontor jag använder är ett Investeringssparkonto.

Sen som alltid när det kommer till investeringar: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastningar.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *