Det är höst och jag är inte helt klar med sommaren än. Jag vet inte vart tiden tagit vägen den här sommaren. Måste bli bättre på att skriva ner vad jag gör, så jag kommer ihåg.

Igår började vi i alla fall med att cykla till Lunnedet. Kommunen håller på att göra cykelleder och en bikepark där. Jag hade ärendet hos mig innan sommaren, då jag fick i uppdrag att handla upp entreprenören som bygger. Det är inte ofta som jobb och fritidsintresse kan kombineras på det viset. Kul när det händer ändå.

Det var optimalt träningsväder igår. Sol, vindstilla och friskt. Lite kallt när vi åkte iväg, men det gick bättre efter ett tag. Bygget går enligt plan och vid årsskiftet ska några nedfarter vara klara i den gamla slalombacken.

Vi cyklade runt lite i strövområdet i Lunnedet innan vi åkte hem. Blev en riktigt bra tur.

Efter lunch rullade vi mot Mullhyttan för att hämta hem en kärra med ved. Tog hand om en stor björk där i våras som legat på tork.

Vägen dit gick via Lanna. Där finns ett potatislager så man kan köpa potatis helt enkelt. Min arbetskamrat bor granne med lagret och har pratat så mycket om en sort som heter Queen Anne. Den var vi på jakt efter.

Vi hittade sorten och köpte med en tiokilossäck. Den kostade 100 kronor. Förra veckan köpte vi en tvåkilospåse i affären för runt 39kr, så nästan halva kilopriset i Lanna.

Åkte vidare till Hidinge Gård, där vi skulle kolla efter mer potatis. De skulle ha 25 kilossäckar för 200 kronor, viket blir 8 kr/kg. Det hade de, och de hade även sorten Queen Anne. Vi valde ändå att köpa en tiokilos med Asterix för 100 kr. Samma pris alltså, men annan sort. På Hidinge Gård fanns det även King Edvard för den som vill ha det.

Tuffade vidare mot Mullhyttan och kastade ved och fikade innan vi åkte hem. Lagade en potatisgratäng på Asterix vilket blev jättebra. Använde Markus Aujalays recept som finns på Youtube.

En fullproppad dag blev det med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *