Inga widgetar hittades i sidofältet!

Tredje dagen flöt på lite bättre. Började med att ta en sväng med bilen runt Göttingen. Såg inte så mycket av den gamla staden, men ändå. Fortsatte söderut på väg 27.

Jag hade sett ut ett museum vi satte GPSen på. Det var en gammal del av gränsen mellan öst och väst som var kvar. Intressant att se. Det är ändå inte så länge sedan det var en gräns mellan västra och östra Tyskland. Muren revs när jag gick i låg eller mellanstadiet. Kanske börjar bli ett tag sedan, men det är mindre än 40 år sedan.

Museet låg en bit utanför orten Bad Sooden-Allendorf. När vi åkte ned från berget, som museet låg på, så körde vi genom orten, eller byn. Så himla fin. Vi fick parkera och gå runt en stund. Det såg ut att ha varit en mur runt hela staden. Delar av den var kvar. Innanför muren var det massor av korsvirkeshus. Gata upp och gata ner. Smala gator och gränder var det.

Strosade runt en stund och sen drag vi vidare söderut. Körde lite mindre vägar innan vi var ute på motorvägen. Tog A4 österut och sedan A71 och A73 söderut. Vid 16-tiden var vi framme i Bamberg. Åkte mot ett hotell mitt inne i staden. Hade kollat upp det på Booking, men bokade inte.

Gick in och frågade om rum och fick två rum och garageplats för ungefär samma pris som att boka på nätet.

Packade in grejerna på rummen och under tiden barnen slappade lite så letade Micke och jag efter apotek. Var inga problem att få tag i det vi behövde.

Vilade en stund, sen gick vi för att äta och titta på Bamberg. Gick förbi det gamla rådhuset som ligger mitt i floden Regnitz. Så himla fint. Vi hittade en pizzeria i en gränd alldeles i närheten. Där satt vi på gatan och åt. När vi nästan ätit klart kom det brandbilar i den smala gränden. De hade inte blåljus på, men någon form av insats var det, för vi gick förbi dem senare och de hade slangar utrullade. Verkade dock inte vara någon större dramatik.

När vi ätit klart gick vi mot floden och det som kallas lilla Venedig. Det var riktigt fint det också.

Jag och Emil gick tillbaka till hotellet och satte oss ute och slappade en lång stund. Micke och Lina tog en promenad söderut i byn upp på något berg där det låg ett kloster, eller om det var en kyrka.

Det blev en lugn och behaglig tredje dag. Nu väntat Alperna härnäst.

av Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *