Marinerad kycklingfilé & grillade tomater på bearnaisé spegel. Serveras med klyftpotatis!

Jag hade ju tänkt testa att fritera potatis. Det gjorde jag också. Speciellt svår eller farligt var det inte heller.

  • kycklingfilé
  • 2 tomater
  • 1påse marinad
  • vitlök
  • olivolja
  • persilja
  • salt
  • potatis
  • olja att fritera i, jag valde rapsolja.
  • 1 påse bearnaisesås.
  • lite margarin till såsen.
  • vatten

Marinera kycklingen i god tid innan tillagning, lägg den i en ungsfast form och grilla den i ugnen på ca 175 grader i en timma.
Dela tomaterna, lägg dem i en ungnsform och strö på vitlöken (hackad eller pulver), salta och ringla på lite olivolja. Toppa med lite persilja. Låt dem grilla i ugnen ca 20 minuter tillsammans med kycklingen.
Hetta upp olja i en gryta. Det går åt ca en lite olja till en 2,5 liters gryta. Mät så att temperaturen hamnar på 175 grader. Lägg i potatisen och låt dem fritera tills de får färg och verkar mjuka. Ta upp potatisen, låt dem rinna av på en bit hushållspapper. Höj värmen till 200grader. Lägg i potatisen igen och låt dem få fin gyllenbrun färg och bli krispiga på ytan. Ta upp och salta. Låt dem återigen rinna av på lite papper.
Gör såsen efter anvisning på paketet.

Lägg upp och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *