Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ska vi ta och bestämma att sommaren 2023 får bli den bästa sommaren hittills? Jag tycker det. Läste någonstans att vägen till lycka var att ta ut positiva besked i förskott. Jag har alltid tänkt precis tvärtom. Vänta och se hur det blir, sen bli lycklig, eller olycklig för den delen. Men visst. Tar man ut bra besked i förskott, så är man ju lycklig fram tills beskedet kommer. Måste hitta vart jag läste det någonstans känner jag. O ja, det var tydligen Doktor Mikael som sagt så i en av de senaste av Må bra. Det stod kort och gott ”Ta ut glädjen i förskott” i en faktaruta. Det hade visst inget med lycka att göra. Däremot stod det i ett annat nummer av Må bra om just lycka. Den gången var det Kay Pollak som intervjuades. Det handlade mer om tacksamhet, vilket jag praktiserat i perioder.

Vi har en hel del roligt att se fram mot den här sommaren. Har redan en resa till Trysil bokad i början av juni. Efter det drar vi på bilsemester till södra Europa. Får se hur långt vi hinner. Sen ska vi på lite Långloppstävlingar framöver. Juli är i princip obokad, så vi kan fylla månaden med massor av roligheter. Kanske blir det cykling på någon ort vi inte besökt tidigare. Kanske blir det lite vandring i naturreservat, kanske en topptur på något av Sveriges höga, eller låga berg. Jag hade en idé en gång att vi ska bestiga varje landskaps högsta topp. Någon gång måste vi ju börja. Den ”topp” som ligger närmst till hand är ju Tomasbodahöjden i Närke.

Har även lite span på naturreservat i närheten. Tjuråsen kanske vi tar i helgen, det ska tydligen vara riktigt fint att gå där. Mickes arbetskamrat bor inte långt därifrån, i Karlsdal, och han säger att det är fint och tar runt en timme att gå effektiv tid.

Vi vill även upptäcka lite mer vandringsleder. Järnleden i Kristinehamn är en sådan led vi vill utforska lite. Om det blir till fots eller på cykel återstår att se. Många cyklar leden, så det ligger nog närmst till hand. Även etapper på bergslagsleden skulle vi vilja gå. Kanske får ta en etapp lite då och då. Det är ju hela 17 etapper fördelat på 28 mil. Jag har nästan gått en etapp, men flera gånger. det är en liten bit på etapp 13 jag inte gått. Sen har jag cyklat etapp 12 med Jessica, men samma där, en liten bit är missad.

Sen har vi reservaten som ligger på en udde ute i Vänern. Det är Nötön-Åråsvikens naturreservat. Där ska det också vara otroligt fint. det kräver nog bara lite fint väder där. Kan tänka mig att det kan blåsa rätt kallt när vinden ligger på över Vänern.

Ja, vi får väl se vad helgen har att erbjuda, om det blir något litet äventyr kanske…

av Admin

Ett svar på ”Bästa sommaren hittills”
  1. Det där med glädjen i förskott läste jag också nånstans men då stod det nåt i stil med ”fira alltid i förskott, det värsta som kan hända är att att du firat i onödan” 🤣
    Ska nog ta fasta på det ❣️ ha en go helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *