Inga widgetar hittades i sidofältet!

I fredags blev det en fin upptäcktsfärd. När barnen åkt till skolan cyklade jag mot Fiskebo och vidare söder om sjön Vismen. Den första biten på endurospår kände jag till väl. Den slingan hittade vi redan förra året. Underlaget var torrt och fint och jag passade på att fota och filma lite. Har inte gjort det förut, men det är ju kul att skapa lite också. Funkade fint att ställa upp telefonen på stenar, stubbar och direkt ner i mossan. 

Passerade järnvägen, käkade en banan och sen skulle jag utforska ny stig. Hittade enkelt in på endurospåret jag sett på Lantmäteriets kartor. Det slingrade sig uppåt på et kalhygge. Riktigt fint bitvis, eller rättare, riktigt dåligt bitvis, men fint långa sträckor. När man cyklar endurospår får man räkna med inslag av mer eller mindre ocykelbara gyttjehål. 

Utmed stigen stod det avsågade träd på runt 1,5m höjd. Perfekta som kamerastativ. Fick till riktigt bra film i en av utförsbackarna. En bit efter hygget, inne i storskogen, delade sig stigen. Jag valde den södra stigen eftersom det var åt det hållet jag skulle sen. Visste inte hur lång den norra var, så den får jag testa en annan dag. Ville även hinna med att cykla stig i Grytenområdet vid Degerfors. 

Nu kom det avsnitt av sämre slag. Många gyttjehål att ta sig igenom och förbi. Bitvis var det ändå bra och fin cykling. Kom fram på en vändplan och fortsatte en bit på grusväg. När endurospåret korsade vägen vek jag av på det åt söder. En relativt fin bit innan jag åter var ute på grusväg. Nu var jag nöjd och vände tillbaka mot Degerfors. Cyklade de finaste delarna av endurospåren där och begav mig sen hem. Riktigt nöjd med utdelningen den dagen. 

Mindre än två veckor kvar till Billingeracet nu. Igår blev det vilodag, men nu ska jag snart ut för att köra intervaller. Ska nog leta lite nytt att cykla på här i närområdet också. Tycker det är lite kul. Ha en fin söndag!

av Helena

0 svar på ”Ledig fredag ”
    1. Nej då. Det är oftast vägar på alla sidor i skogen. Går man bara rakt så hittar man ut 😇. Sen är ju GoogleMaps inte helt dumt😊.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *